فرایند توسعه نرم افزار
فرایند تولید نرمافزار که با عنوان «چرخهٔ حیات تولید نرمافزار» نیز شناخته میشود، ساختاری است که روی توسعه و تولید محصولات نرمافزاری اعمال میشود. عبارتهای مشابهی چون «چرخهٔ حیات نرمافزار» و «فرایند نرمافزار» در این رابطه استفاده میشود.
نرم افزار به عنوان پایه و اساس بسیاری از پروژههای فناوری اطلاعات در نظر گرفته میشود و اکثر پروژههای فناوری اطلاعات شامل توسعه نرم افزار بوده و حتی در بعضی از پروژهها، توسعه نرم افزار به عنوان فعالیت اصلی پروژه در نظر گرفته میشود.
امکان سنجی پروژه:
ابتدای هر پروژه باید بررسی کرد که آیا امکان پیاده سازی آن پروژه وجود دارد یا خیر؟ و اگر جواب مثبت است، به چه روش و با چه ابزاری میسر خواهد شد.
تحلیل و ارزیابی:
از مهمترین بخشهای پیاده سازی هر سیستم نرم افزاری، تحلیل و ارزیابی دقیق پروژه میباشد، چرا که کل پروژه بر مبنای آن تحلیل جلو خواهد رفت.
برنامه ریزی و طرح استراتژی:
برای اجرای موفق و هدفمند هر پروژه می بایست ابتدا برنامه ریزی دقیقی صورت پذیرد و استراتژی بلندمدت آن پروژه کاملا مشخص شود.
طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری:
هر آنچه که یک کاربر عادی از یک سایت میبیند و احساسی که با آن سیستم پیدا میکند را در این بخش بررسی میکنیم.
تحلیل پایگاه داده و برنامه نویسی :
تحلیل پایگاه داده به قدری اهمیت دارد که حتی می تواند بر توسعه پذیری پروژه نیز اثر بگذارد. برنامه نویسی نیز از ارکان یک پروژه میباشد و کارایی و سرعت عمل پروژه را تحت تاثیر قرار می دهد.
تست و ارزیابی :
در پایان هر پروژه نرم افزاری، حتما میبایست تست و ارزیابی صورت پذیرد تا عملکرد برنامه بدون هیچ ایرادی باشد.
نگه داری و پشتیبانی:
سیستمهای نرم افزاری همانند موجودات زنده هستند و به نگه داری نیاز دارند و در صورت عدم پشتیبانی به مرور از کار افتاده میشوند.